the restaurant

The Restaurant occupies the lower levels of an existing building on a prominent corner site in the heart of Manchester. The layout of the restaurant accentuates the linearity of the existing space with a glass entrance canopy which continues to the back of the internal space over a full length bar.

The transition to the first floor restaurant is encouraged by a dramatic stair suspended on stainless steel cables and floating above a reflecting pool and waterfall. A new extension at first floor level announces the restaurant with full height frameless glazing under a folded plane of patternated copper which cantilevers over the street.

team

Client
metropolitan restaurants limited

Structural Engineer
Howard Johnston Engineers

Quantity Surveyor
David Ford Associates

Main Contractor
Compass Shopfitters Ltd

Project Manager
David Ford Associates

awards

manchester civic society awards 2001
winner