house 784

The scheme is a contemporary four bedroom suburban house in the North West of England.

The building’s form is created by the intersection of two volumes, with the living areas placed on the ground floor to allow for maximum privacy and to provide clear views and direct access into the garden.

The building is anchored to its setting by an axial wall; dividing the pedestrian and vehicular entrances.

Key to the building is the relationship of the inside to the external garden and by additional screening to the site boundary, the front south facing garden has become a useable private family space.

team

Client
private client

Structural Engineer
Bell Munro Consulting LTD

Quantity Surveyor
CPM

Main Contractor
Paragon Services

Project Manager
CPM

awards

MSA Design Awards 2008
Winner - Small Scale Residential

RIBA Awards 2008

Roses Design Awards 2008
Best Residential Project - Silver Award

MEN Property Awards 2008
Best Individual Property

RICS Awards 2008
short listed