house 7395

The property is located just outside of the Prestbury Village Conservation Area, which backs onto a golf course.

The massing has been influenced by the topography of the sloping site. The design is contemporary and of its time, but still nestles sensitively in its surroundings. The base of the building is a rustic drystone wall, using locally sourced Kerridge stone, giving it a clear solidity and grounding into the landscape. In contrast, the ground floor is a crisp Jura limestone element punctuated with glass and timber sliding screens. A patinated copper roof cradles the first-floor master suite.

The main living space contains the kitchen, dining, living room and library in a single space. Board-marked concrete structure is exposed internally and delineates the activities within each space. To the rear, the living space has floor to ceiling glass providing unobstructed views to the garden and golf course. Automated glass louvres rotate as the sun moves across the sky to minimise solar gain and maintain a constant temperature throughout the summer.