alderley park research area

Astra Zeneca’s intention is to condense the activity within this area and to improve the communication to create a modern and well functioning centre for pharmaceutical research and development. New buildings are carefully inserted in between existing buildings with a primary circulation spine named link infrastructure.

The link infrastructure was perceived as a seamless journey between internal and external experience. Structures are kept to the simplest and minimum with frameless glass facades to perform as a transparent skin for comfort weather separation. Material palette kept to the minimum to satisfy site vision strategy.

team

Client
astra zeneca

Sturctural Engineer
amec

Quantity Surveyor
Faithful & Gould

Building Services
Shepherd Engineering Services

awards

RIBA Award 2006

LEAF Awards 2006
International Interior Design Award

MSA Design Awards 2006
Commendation - Commercial

ROSES Design Awards 2006
Best Interior – Silver Award