the greenhouse

This Scheme reuses a series of site compound port-a-cabin buildings that were originally used by the main contractor during the development of Media City.

These temporary structures were converted into a new collection of low cost office accommodation aimed at the emerging creative sector. The scheme aims to provide flexible office accommodation that provides businesses the ability to flex and grow. The scheme exploits the existing resources found within the building and new interventions have the ability to be re-used. The new elevational wrap is formed by standardized elements of scaffold, timber and planting providing a new architectural language.

team

Client
the peel media group

Structural Engineer
thomasons

Quantity Surveyor
connor8

Main Contractor
connor8

Project Manager
connor8

awards

Roses Design Award 2011
Gold for the Conversion and Adaption of a Building

MSA Design Award 2012
Commendation - Conservation & Reuse