house 1235

client: private client

The site, located within the historic village of Boston Spa, commands a stunning position on a wooded valley overlooking the River Wharfe. The building is sandwiched between a listed Georgian villa to the east and an imposing Victorian mansion to the west. The design is a response to the historic neighbours and has been conceived as a contemporary interpretation of the Georgian architype. It provides a restrained formal elegance to the front elevation.  In contrast, the rear elevation is expressed in a more playful manner. The building has been designed to capitalise on views and light.

team

Architect
stephenson STUDIO

Client
private client

awards

2010 – MSA Design Awards
Winner – Unbuilt Residential

  • house 1235 1
  • house 1235 1
  • house 1235 1
  • house 1235 1
  • house 1235 1
  • house 1235 1
house 1235 ©stephenson STUDIO