albert’s shed

client: castlefield estates ltd

The Client’s brief was to carefully integrate a quality contemporary building within the existing buildings of the Dukes 92 complex and the historic setting of the Castlefield Conservation Area. The scheme involved the construction of a new building: forming an extension to the existing facilities at Dukes 92. The new building incorporates a ground floor restaurant, and first floor function suite. A new basement accommodates toilet, back of house, cellar and storage area. The new building is defined by a series of interlocking brick walls that vary in height as a response to their particular setting. Three monopitch roof planes continue the theme of the existing adjacent roofs, and give a sense of drama to the new function space within.

team

Architect
stephenson STUDIO

Client
Castlefield Estates Ltd

Sturctural Engineer
Joule Consulting Engineers

Quantity Surveyor
Simon Fenton Partnership

Mechanical & Electrical Engineer
John Troughear Associates

awards

2003 – MSA Design Awards
Winner – unbuilt building

2004 – Manchester Civic Society Awards
Mancunian Renaissance Award

2005 – MSA Design Awards
Winner – Sport, Leisure and Community

2006 – Civic Trust Awards
Commendation

  • albert’s shed 1
  • albert’s shed 1
  • albert’s shed 1
  • albert’s shed 1
  • albert’s shed 1
  • albert’s shed 1
albert’s shed ©stephenson STUDIO